Monday, April 09, 2007

Paasrecept

Je koopt veel flessen met verschillende inhoud. Bijvoorbeeld iets sterks, Advocaat (toepasselijk want met ei), jenever, whiskey. Maar daarnaast ook bier en wijn.
Dan ga je eerst de eieren koken. Ze moeten goed hard worden dus laat ze gerust 10 minuten doorpruttelen. Een stuk of vijftien. Je laat ze afkoelen en verft ze in felle kleuren.
Dan trek je een fles open. Je wisselt het bier af met wijn, en om een bodempje te leggen neem je eerst wat advocaat. Stel je bent zo een paar flessen verder en je begint een beetje te tollen, neem dan nog iets waardoor je de weg echt kwijt raakt en ga vervolgens van start.
Pak de eieren (die heb je dus van tevoren op een opvallende plek gelegd) en verstop ze op plekken waar je nog bij kan. Omdat je ze hard gekookt hebt is het niet zo erg als ze vallen, je raapt ze gewoon weer op.
Als je denkt dat je alles hebt verstopt (maar dat weet je in dit stadium natuurlijk nooit helemaal zeker) neem je het laatste restje advocaat en gaat met een teiltje naar bed (er kan iets verkeerd gevallen zijn).

De volgende dag weet je van niks.
Maar....je hebt een briefje op de tafel neergelegd de vorige avond met Er zijn 15 eieren in huis verstopt! En dan begint de pret -- je gaat eieren zoeken, want waar je ze verstopt hebt weet je niet meer.

Met een beetje fantasie kan de Paas ook in je eentje een feest zijn.